Szinte fesztiválhangulatban telt a mai „zebraszerda”, még egy kormányhivatalos autó is támogatólag dudált a szülőknek

Két hete még csak hárman álltak a zebrán, ma tízen: ismét zebraszerdázott a szülői mozgalom, ezúttal a Tisza Lajos körúton, az SZTK épülete előtt. Ahogy azt korábban megírtuk, a szegedi Egységes Szülői Front minden héten szerdán szolidáris akciót hirdetett a város emblematikus helyeire. A demonstráció célja, hogy felhívja a figyelmet az oktatás ügyére, arra, hogy az mindenkié, mivel mindenkit egyformán érint.

Az eseményről egy beszámolót is írtak, mint kiderült, a zebrázás közben egy idősebb férfi csatlakozott hozzájuk, és mivel nem volt nála transzparens, megosztottak vele egyet, így ő is csatlakozhatott. Mivel nincs regisztrálva Facebook-on, de részt akar venni a jövőben, megállapodtak, hogy az Aradi vértanúk terén találkoznak a jövő héten, ott lesz ugyanis a következő „zebraszerda”. Az eseményhez Halász Noémi, a szegedi momentum alelnöke is csatlakozott.

Egy orvostanhallgató lánytól kaptunk müzli szeleteket, mert annyira akart bennünket támogatni, hogy gondolta legalább éhesek ne legyünk.
Az autósok folyamatosan dudáltak: volt, aki addig nyomta a dudát, ameddig állt a zebra előtt. Már majdhogynem fesztiválhangulat volt. Az emberek integetettek, a biciklisek csengettek, a járókelők biztattak, megköszönték a kiállásunkat, kérték, hogy abba ne hagyjuk. Voltak rendőrök, futárok, postások, mentősök, még egy kormányhivatalos autóból is dudáltak. Az egykori Ságváriból egy tanárnő kijött és lekiabált, hogy mennyire hálás, hogy ott vagyunk” – osztották meg élményeiket a Facebook-bejegyzésben, melyhez képeket is mellékeltek.

Fotó: Egységes Szülői Front / Facebook