Haág Zalán: Gyurcsány tegnap végérvényesen bevette a szegedi városházát, és kitűzte a DK lobogóját

Haág Zalán, a KDNP szegedi elnöke, közgyűlési frakcióvezető is megszólalt a szegedi „Gyurcsány-látogatásról”. A képviselő Szegedernek megküldött közleményét az alábbiakban változtatás nélkül közöljük.

„Gyurcsány Ferenc és csapata a héten megmutatta, ki az úr a (város)háznál: A szabad királyi Szeged sohasem látott olyan hűbéruraságot, aki a város kapuját átlépve ilyen magabiztossággal kívánta volna demonstrálni, hogy Szeged első emberét vazallusának tekinti – s a szabad királyi Szeged első embere sohasem hódolt be senkinek. De most más időket élünk.

Ha valaki számára Botka László testbeszéde nem lett volna elég árulkodó a Gyurcsány Ferenccel szervezett találkozón, annak az őszödi böszme szavakba öntötte a lényeget. Sajtótájékoztatón kürtölték világgá: Botka László hivatalosan is Gyurcsány Ferenc embere. Nincs még egy polgármester a vidék Magyarországán, aki hagyta volna, hogy ország-világ előtt így megalázzák, és saját városában mindenkinek tudtára adják: újra behódolt Gyurcsány Ferencnek. De hiába, a hatalomért bármit.

Újranyomtatják a városházi kiadványokat, ahonnan korábban Gyurcsány Ferencet kiretusálták Botka László fotója mellől, és máris megkezdték a gyurcsányi program megvalósítását. Botka László nem törődik a város ügyeivel, azt a helyettesének kinevezett Binszki Józsefre, a Gyurcsány-párt szegedi helytartójára bízza. Akárcsak annak idején a Gyurcsány-kormány, gazdaságfejlesztés helyett a megszorítások politikáját folytatják, legyen szó a szegedi vállalkozók, az IKV-s bérlők és az autóval parkolók megsarcolásáról vagy épp önkormányzati lakást bérlő pedagógusok, egészségügyi dolgozók utcára tételéről.

Ahogy annak idején a Gyurcsány-kormányt, a gyurcsányi vezetésű önkormányzatot is a törvénytelen működés jellemzi – amint azt a nyolcadjára is törvénytelen lakásrendelet megalkotásánál vagy az óvodák jogellenes és szakmai szempontokat figyelmen kívül hagyó bezárásánál láthattuk. Ezt kínálja a gyurcsányista városvezetés Szegednek. Gyurcsány Ferenc tegnap végérvényesen bevette a szegedi városházát, és kitűzte a DK lobogóját. Botka László immáron nem több, mint Gyurcsány Ferenc katonája. Szeged többet érdemel.”