A makkosházi Penny parkolójában már büntetik is az 1 órát meghaladóan parkoló autósokat

A Szegeden közlekedünk Facebook-csoportban osztotta meg az egyik tag, hogy a makkosházi Pennynél már csütörtökön is teszik a bírságot a parkolóban”. A posztoló elmondása alapján az elektromosautó-töltő mellett egy autóban kucorog a parkolóőr, onnan sasol és méri az időt. Épp akkor tette rá a büntetőcédulát is az egyik autóra, mely tulajdonosa valószínűleg nem értesült a változásokról.

Mint azt szerdán megírtuk, bizonyos áruházak, így a Makkosházi körúti esetében is, a Penny bevezette az egy óra időtartam feletti tartózkodásra vonatkozó fizetős parkolást a sok otthagyott, nem vásárlási céllal érkező autó miatt, amíg az üzlet nyitva tart. A szupermarketlánc vásárlói számára – a vásárlást igazoló blokk helyszíni felmutatásával –

további egy órán keresztül (tehát összesen két órára) díjmentes a parkolás.

Egyébként egy órát meghaladóan 1000 forintot, míg két óra után már 2500 forintot kell fizetnie a nem ott vásárló autósnak.

A lépés nem újdonság, a környéken mindezt már hamarabb meglépte a Lidl és a pár éve nyílt Aldi is, szintén a lakótelepen lakók ott parkoltatott autói miatt. Előbbi esetén még 2021 szeptemberében vezették be a fizetős rendszert, az akkori tarifák szerint ott az 1 órát meghaladó parkolásért 1500 forintot, a 2 órát meghaladó parkolásért 2500 forintot kellett kiperkálni.

Az Aldi esetében a változás 2021. november 24-től, szerdától lépett életbe, itt akkor az 1,5 órát meghaladó parkolásért 1500 forintot, míg a további megkezdett órákért szintén 1500 forintot kellett fizetni. A Lidl-nél már ismerős PARK-FERR Parkolástechnikai Kft. van itt is megbízva a parkolás menedzselésével.

Indoklásnak azt írták, a forgalomszabályozás bevezetésével azt szeretnék biztosítani, hogy a kocsival érkező vásárlók számára minden esetben garantált legyen a szabad parkolás lehetősége.