Az ALDI is bevezeti a fizetős parkolást Szegeden

Még szeptember elején számoltunk be arról, hogy a Szegeden láttam nevű Facebook-csoportba posztolt valaki egy papírfecnit, amin arra figyelmeztetik a makkosházi Lidl parkolójában álló autókat, hogy ezentúl fizetni kell egy óra elteltével. Nem is keveset, a leírás szerint az üzlet nyitvatartásának ideje alatt az

  • 1 órát meghaladó parkolásért 1500 forintot,
  • 2 órát meghaladó parkolásért 2500 forintot kell kiperkálni.

Most ugyanott született egy poszt ugyanilyen papírral, csak ezúttal az ALDI neve alatt fut. Ez alapján az üzlet nyitvatartásának ideje alatt

  • 1,5 órát meghaladó parkolásért 1500 forintot,
  • a további megkezdett órákért szintén 1500 forintot kell kiperkálni.

A Lidl-nél már ismerős PARK-FERR Parkolástechnikai Kft. van itt is megbízva a parkolás menedzselésével.

A változás november 24-től, szerdától lép életbe.

Indoklásnak azt írják, hogy a forgalomszabályozás bevezetésével azt szeretnék biztosítani, hogy a kocsival érkező vásárlók számára minden esetben garantált legyen a szabad parkolás lehetősége.

Ez még logikus is, hiszen nyitvatartáson túl nem számít az, ha ott parkol valaki, ugyanis nem a vásárlók elől veszi el a helyet. Viszont ha nyitva van az üzlet, akkor minden hely számít. Újabb példa arra, hogy a parkolási gondokat, ha helyhiány van, bizony a fizetőssé tétele jelenthet megoldást, ugyanis így jobban forognak az autók.

Azt is írtuk, hogy Magyarország legnagyobb alapterületű ALDI-áruháza nyílt meg Szegeden. Ez a vállalat harmadik üzlete a városban, amelyet a korábbi Media Markt (majd később Kika és kínai áruház) helyén, a Makkosházi körút 29. szám alatt alakítottak ki. Az ingatlant az ALDI Magyarország mintegy három hónap alatt újította fel, és azt mondják, számos modern gépészeti és környezetvédelmi megoldást alkalmaztak közben, miközben megtartották a megjelenésében jellegzetes épület értékeit.