A Hídivásárt is átvette a városi rendezvényszervező, a sajtóból értesülhettek erről a korábbi vállalkozók

Az önkormányzati lap, a Szeged.hu írta meg, hogy miután eddig magáncégek szervezték a Hídivásárt, és többször előfordult, hogy a Szeged Napja Ünnepségsorozat további programjait szervező Szegedi Városkép és Piac Kft. szerint, hogy ezen vállalkozások nem tartották be a szerződésben vállaltakat, így a városi rendezvényszervező ezt is kénytelen tőlük elvenni.

A Szeged365 arról ír, hogy rákérdezett az általuk ismert, egyik magáncég tulajdonosánál a változásra, akit szintén meglepett a hír, ugyanis állítólag a sajtóból értesült arról, hogy ezúttal az SZVP fogja szervezni a teljes Hídivásárt. Arról, hogy miért nem szóltak a vállalkozóknak erről és miért a városházi sajtóban jelent meg a hír először, nem kívántak a portálnak válaszolni az újdonsült szervezők. Ám az önkormányzat által leírt okokról már nem írtak, szűkszavú válaszra hivatkozva.

Immár a Szeged.hu-nak arról beszélt Rácz Attila, az SZVP ügyvezető igazgatója, hogy az idők során az egyik szervező cég neve többször is változott kényszertörlés, adószámtörlés miatt és az elmúlt két alkalommal fizetési problémák is felmerültek, valamint az együttműködés sem ment már gördülékenyen: többszöri felszólításra sikerült csak az elvárt módon elvégezni a takarítást, a kint maradó hulladék elszállítását és a festések eltávolítását.

Azt írják, volt, hogy a területhasználati díjat is csak késve, több részletben fizették meg decemberig, de állítólag olyan is történt, hogy már egy másik cég volt a szervező, amely az utolsó pillanatban ugrott be a korábbi szervező helyére, amit az SZVP kénytelen volt elfogadni, hiszen enélkül nem lett volna Hídivásár. Innentől tehát ezen problémákra hivatkozva az összes városi rendezvényt és annak minden részét városi cégek szervezik, többségében az SZVP.