Megnyirbálták annak a fenyőfának az alját, amely hozzájárulhatott a hétfői súlyos buszbalesethez

Hétfőn 14 óra 40 perc körül történt Alsóvároson egy súlyos buszbaleset, melyet alapvetően az tett súlyossá, hogy a 20-as viszonylaton közlekedő Scania busz belecsapódott egy útszéli fába. Ennek oka az volt, hogy egy Audi a Dobó utcából érkezve nem adott elsőbbséget a Bem utcán, védett útvonalon haladó menetrendszerinti járatnak.

Az ügyben tömegszerencsétlenséget okozó közúti baleset okozása vétsége miatt indult eljárás a Szegedi Rendőrkapitányságon a személyautó sofőrje ellen, mivel az Országos Mentőszolgálat szerint a buszon egy fő életveszélyesen, hárman súlyosan, heten pedig könnyebben sérültek meg. A katasztrófavédelem szerint a busz vezetőjét a szegedi hivatásos tűzoltók szabadították ki, mivel beszorult a fülkébe.

A sofőr a Borsnak nyilatkozott kedden az esetről, aki a könnyebben sérültek közé tartozik. Mint mondta, „a lábamban a sípcsontom tört el, elmozdulás nélkül. Ezen kívül a kezem enyhén zúzódott. Az állapotom stabil”. Többet nem árulhatott el a lapnak, mert munkahelye, a Volánbusz Zrt. egyelőre nem engedélyezte, hiszen még folynak a vizsgálatok.

Az azonban biztos, hogy a Dobó utca és a Bem utca kereszteződésénél lecsupaszították a járda és az út között lévő fenyőfa alsó részét, mely a baleset idején is takarhatta a rálátást az utóbbi utcára a nagyállomás irányában, így az épp kanyarodni készülő sofőrnek erőteljesen figyelnie kell és várnia, nehogy a takarásból épp előbukkanjon egy jármű.

Fotó: Olvasónk

Olvasónk szerint ez is hozzájárulhatott a balesethez, de az RTL-nek is erről számolt be az egyik alsóvárosi lakos: „A fenyőfa takarja a kilátást, ezért szegény sofőr nem látta a buszt.” Nem beszélve arról, hogy örökzölddel van dolgunk, így minden évszakban ez a helyzet.

Arról, hogy valóban okozhatta-e egy rossz helyen lévő fenyőfa a hétfői, igen komoly balesetet, illetve ki és miért vágta le csak most a fenyőfa alsó ágait, a Szegedi Rendőrkapitányságot és a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft.-t kérdeztük. Amint válaszolnak, azt közzétesszük.