A szegedi tűzoltók kapták a 2022-es év legjobb hivatásos tűzoltó-parancsnoksága díját

Évértékelő állománygyűlésen vehették át elismerésüket az ország legjobbjai február 27-én Budapesten, a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságának székházában, az eseményen szegedi díjazott is volt.

Az évértékelő és feladatmeghatározó állománygyűlés Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, főigazgató prezentációjával kezdődött, aki kitért arra, hogy tavaly az előző évekhez képest megemelkedett a beavatkozások száma, ezzel arányosan az állomány leterheltsége is nőtt. A főigazgató megköszönte a társszervek elmúlt évi támogatását, majd a közelmúlt eseményei kapcsán külön köszönetét fejezte ki a Hunor Mentőszervezet törökországi helytállásért.

Miután az elmúlt évet értékelő, és az idei év feladatait megszabó állománygyűlésen elhangzott, hogy a katasztrófavédelem kiválóan teljesítette feladatát, Bolcsik Zoltán rendészeti államtitkár és Góra Zoltán főigazgató adta át a díjakat. A szakmai feladatok végrehajtásában nyújtott kiemelkedő, magas színvonalú teljesítménye elismeréseként a 2022-es Év hivatásos tűzoltó-parancsnoksága címet

a Szegedi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságnak adományozták,

az elismerést Galiba Gábor tűzoltó alezredes, tűzoltóparancsnok vette át. Az Év katasztrófavédelmi őrse címet a Hajdúböszörményi Katasztrófavédelmi Őrs, az Év önkéntes tűzoltó egyesülete címet a Börcsi Önkéntes Tűzoltó Egyesület érdemelte ki. míg az Év önkéntes mentőszervezete cím a Turul Mentőcsoporthoz került. Az év tisztje, zászlósa és munkavállalója díjjal elismert személyeket ide kattintva lehet megtekinteni.