Úgy viselkednek, mintha Szegeden a Nap is Orbán Viktor miatt sütne

Fodor Antal képviselő felszólalása nyomta el a fideszes képviselők zúgolódását. Eztán a DK-s önkormányzati képviselő rátért a kormányzati rezsitámogatások kérdéskörére, kiemelve, hogy a Szegednél nagyobb Debrecen igazságtalanul nagyobb összegű támogatást kapott, a politikus szerint a kormány által nyújtott rezsikompenzáció „szinte semmire sem elég”.

Német Ferenc, a Fidesz-KDNP képviselője folytatta a sort, aki szerint „nem mindenki szokta átolvasni a költségvetést” – utalva arra, hogy a fideszesek szerint a városvezetés nincs tisztában a számokkal és a város valódi anyagi helyzetével.

„Úgy viselkednek, mintha Szegeden a Nap is Orbán Viktor miatt sütne” – állapította meg az újból felszólaló Mihálik Edvin. Azzal folytatta, hogy a kormány örökösen csak bűnbakokat keres és olyan dolgok miatt büszkélkedik, amiket nem az uniós pénzek nélkül nem lehetne megvalósítani. A momentumos képviselő felsorolt néhányat a tervezett városfejlesztési projektek és zöldpolitikai intézkedések közül, majd reményét fejezte ki afelől, hogy örül Német Ferenc, hogy egy egész sornyi fejlesztésről hallhat.

Ezután Chovanecz Kata kapott szót. A fideszes képviselő megdöbbentőnek nevezte, hogy a város vezetői, akik mind jogot végeztek, mégsem tartják be az Alaptörvényben foglaltakat. „Szavakban szociális Szeged, de csak szavakban” – jelentette ki Chovanecz Kata a szegedi önkormányzat által előterjesztett lakásrendelettel kapcsolatban.

Erre reagálva a polgármester több ponton kijavította a képviselőt és megállapította, lehet, hogy szövegértelmezési problémái vannak.

Fotó: Bálint András / Szegeder

>>> Ez a cikk egy élő közvetítés része. Tovább a közvetítésre! <<<