Tápai Péter szerint Botka hozzászólása törvénytelen volt, az óvodák bezárását végül napirendre vették

A kiküldött napirendhez képesti változtatást kért Haág Zalán, miszerint az óvodákról szóló pontot ne tárgyalja a közgyűlés, mert az szerinte törvénytelen. Ehhez név szerinti szavazást kért. Haág módosítóját a fideszes és a KDNP-s képviselőkön kívül csak Joób Márton támogatta, így annak eredménye nem lett, a napirendet végül megszavazták.

Ezt követően Kovács Tamás gazdasági alpolgármester vette magához a szót és a város költségvetéséről beszélt. Ő is az inflációval kezdte. Elmondta, hogy az önkormányzatokat extra adókkal terhelik és városi adójogokat vesznek el, a kompenzáció meg kevés. „Ha sikerül lezárni a Vodafone tranzakcióját, talán a közfeladatokra is jut majd némi pénz.” Kovács kitért arra, hogy a város növeli a szociális ellátásokra folyósított összegeket, és prioritás, hogy emberek megélhetése ne kerüljön veszélybe.

Az MSZP-s Szécsényi Rózsa Kovács szavait hámozta tovább és bővebben beszélt a megvonásokról, majd a városvezetés intézkedéseit dicsérte.

„Komoly gazdasági helyzet előtt áll Európa, és Szeged is” – mondta Haág, majd megjegyezte, hogy a kormány a városvezetés állításával szemben nem feledkezett meg Szegedről; beszélt a kompenzációkról és a fejlesztésekről, az uszoda támogatásáról, az eddigi fejlesztésekről és az új buszokról.

„Mit tesz ehhez képest Szeged?” – tette fel a költői kérdést, amit aztán a fideszes képviselő meg is válaszolt: szerinte semmit, mert a válságos helyzetben a válság sújtotta vállalkozókon vasalták be a pénzt az iparűzési adó kapcsán.

Fotó: Bálint András / Szegeder

„A tényekkel és a számokkal nem lehet vitatkozni” – válaszolt Botka, majd a korábban a szegedi cégvezetők előtt már bemutatott prezentációt magyarázta a képviselőnek, amibe Tápai Péter folyamatosan belebeszélt, de azt már nem lehetett hallani, hogy mit. Botka hadart, Tápai hangját Bartók Csaba erősítette.

Tápai szerint Botka hozzászólása törvénytelen volt, mert nem szabadott volna kivetítőt használnia, illetve túllépte a három perces keretet.

Fotó: Bálint András / Szegeder

>>> Ez a cikk egy élő közvetítés része. Tovább a közvetítésre! <<<