Nagy Sándor vezeti az ülést, Mihálik szerint újra összefogott a Szeged-ellenes koalíció

A lakásrendelet kapcsán Chovanecz Kata arról beszélt, hogy az IKV törvénytelenül szedett be díjakat a lakóktól. A fogadóóráira számtalan panasz érkezik, a lakók csak a bírósághoz tudnak fordulni, de nincs pénzük pereskedni. Az IKV még nem dolgozott ki módot a közszolgáltatásban dolgozók lakhatásának meghosszabbítására, a Fidesz képviselője ennek kidolgozását kérte.

Az ülés vezetését átvevő Nagy Sándor alpolgármester Chovanecznek elmondta, Debrecenben a szegedihez hasonló a lakhatási rendelet, szóljanak nekik is.

Tápai Péter, aki közben visszajött a terembe, megjegyezte, hogy az, hogy a Kúria hibásnak találta a lakhatási rendeletet, az nem azt jelenti, hogy a Fidesz elvett valamit, hanem hogy a városvezetés hibázott.

„Azt láthatjuk, hogy a Szeged-ellenes koalíció újra összefogott, és az a céljuk, hogy a szegedieknek rosszabb legyen. Azt gondolják, hogy ha rossz lesz, a szegediek majd rájuk szavaznak” – summázta Mihálik a gondolatait a témával kapcsolatban, majd a városvezetés szociális intézkedéseit sorolta. Szerinte az a rendszer, amit a város hozott létre a lakhatással kapcsolatban, nem a sanyargatás rendszere.

>>> Ez a cikk egy élő közvetítés része. Tovább a közvetítésre! <<<