Ennek a felszólalásnak annyi értelme volt, hogy sikerült folyamatosan felolvasni, és nem csak szótagolva

Kezdetét vette a közgyűlés idei első ülése. A napirend előtti felszólalásokban elsőként Kozma József képviselő, az MSZP frakció tagja kért szót, és az inflációról beszélt. Szerinte a kormányzatnak rögtön cselekednie kell, hiszen emberek megélhetése forog kockán, de Szeged gondoskodik a lakosságról.

Őt Ruzsa Roland, a Fidesz frakció tagja követte, aki felszólalásában Dr. Turzó Ferenc halála kapcsán méltatta Kiskundorozsmán kifejtett tevékenységét, majd Galiba Ferencről beszélt, szintén nemrégiben bekövetkezett halálával kapcsolatban. Ruzsa kikérte magának, hogy az önkormányzat nem képviseltette magát az 56-os forradalmár temetésén, amit Botka cáfolt.

Ezt követően Német Ferenc szintén a Fidesz frakció tagjaként az városvezetést és az önkormányzati médiát kritizálta, majd a kormányt dicsérte. Megköszönte a polgármesternek, hogy most bejöhettek polgárok a karzatra nézni a közgyűlést, hogy most az nem életveszélyes. „Ennek a felszólalásnak annyi értelme volt, hogy sikerült folyamatosan felolvasni, és nem csak szótagolva” – jegyezte meg Botka Német beszéde után.

Fotó: Bálint András / Szegeder

>>> Ez a cikk egy élő közvetítés része. Tovább a közvetítésre! <<<