Botka szerint Soros Györgyről még szó sem volt, de Német Ferenccel ismét felértek a csúcsra

Tóth Károly szerint a fideszes képviselők elvárnák, hogy Szeged meghajoljon a kormány előtt az állami támogatások miatt. Az MSZP-s önkormányzati képviselő kijelentette, hogy Magyarországnak meg kellene végre állapodnia az EU-val, hogy folyósítsák az uniós forrásokat, ők pedig hozzáláthassanak Szeged turisztikai fejlesztéseihez.

Az utolsó előtti napirend előtti felszólaló Német Ferenc volt, aki megállapította, hogy „a város akkor szolidáris, amikor el kell venni". A fideszes képviselő ismét Mihálik Edvinhez intézte szavait a bizottsági ülésekkel és az óvodafelújításokkal kapcsolatban. A felszólalás végén Botka László megjegyezte, hogy „Német Ferenccel ismét felértünk a csúcsra”.

Tápai Péter is felszólalt a 2023-as szegedi költségvetési tervezet ellen, szerinte az infláció és az energiaválság oka a szankciós politika, nem pedig a magyar kormány. A fideszes képviselő szerint a magyar baloldal ahelyett, hogy támogatná a magyar embereket, folyamatosan gáncsolja Magyarországot.

„Soros Györgyről eddig még szó sem volt és csak egy óra után hangzott el először a Gyurcsány név, kezdek aggódni a Fidesz-frakcióért” – jegyezte meg Botka László polgármester Tápai felszólalására reagálva.

>>> Ez a cikk egy élő közvetítés része. Tovább a közvetítésre! <<<