Binszki szerint be kell zárni az óvodákat, Haág szerint ezzel nem lesz spórolás

„Az óvodák bezárása nem jár helycsökkenéssel” – jelentette ki a DK-s Binszki József alpolgármester. Szerinte a bezárások után 120 hely szűnik meg, de így is marad 340 üres férőhely, mert egyre kevesebb gyerek születik. A megszűnések okaként az egyes intézmények esetében a közelebbi, nagyobb óvodát jelölte meg, szerinte a gyerekek többsége már ígyis ezekbe jár.

„Ezeket a döntéseket meg kell lépnünk.”

Az ülés vezetését úja átvevő Botka László a KSH adatait idézve beszélt arról, hogy a születések csökkenése minden települést érint, napokkal ezelőtt a fideszes vezetésű Székesfehérvár kényszerült hasonló döntésre.

Haág Zalán szerint a magas rezsire hivatkozva csalták át a gyerekeket a környező nagyobb óvodákba, és most a kicsiket bezárják. „Nem lesz spórolás, csak egy túlzsúfolt óvodát hoznak létre” – jegyezte meg a Kölcsey Téri Óvoda kapcsán. „Sorban állnak olyan fenntartók, akár egyházi fenntartók, akik szívesen átvennék az óvodák üzemeltetését.”

„Ehhez is van egy táblázatom” – mondta Botka, majd ismét grafikonokkal triggerelte a képviselőket. Elmondta azt is, hogy nem csak gyerek, hanem óvónőhiány is van az országban a bérek miatt.

Fotó: Bálint András / Szegeder

>>> Ez a cikk egy élő közvetítés része. Tovább a közvetítésre! <<<