Lámpát vagy körforgalmat terveznek a Vadkerti térnél, megszüntetnék a buszfordulót is

A Közbeszerzési Értesítőben tette közzé a szegedi önkormányzat a felhívását, mely szerint keresik a tervezőt a Horgosi út és a Tompai kapu út csomópontjának áttervezésére. Itt azt írják, hogy körforgalmú csomópont kialakítása preferált, ugyanakkor ezt az alternatívát a tervezés során össze kell hasonlítani a jelzőlámpás irányítású megoldással is.

Mindez egyben érinti a Vadkerti teret is, melyhez szintén bekötnék a csomópontot a leírás szerint. Új buszöblöt is kell tervezni, méghozzá a jelenlegi buszforduló megszüntetésével és a meglévő buszmegállóhely áthelyezésével a belváros felé (volt tanpálya mellé), bazaltbetonos burkolat és szabványos peron és esőbeálló kialakításával.

Ezen kívül a kapcsolódó részeken a környező ingatlanok megközelítését kell biztosítani, gyalogos- és kerékpáros kapcsolatokat kell kialakítani, lehetőleg növelve a zöldfelületet, bár fakivágás és fapótlás szükséges. A fent említett új buszöblön felül gyalogátkelőhely, és a volt tanpálya területén P+R parkoló tervezése is feladat. Az átkelő helye változna, a jelenlegi, Martonosi utcánál lévő helyett az új buszöbölhöz közelebb, az Alsó-Nyomás sor környezetében kell majd megtervezni.

A továbbiakban a szokásos feladatokat – közműkiváltás, közvilágítás, látványtervezés, stb. – írják elő a leendő győztesnek, akinek majd március 9-ig kell beküldenie ajánlatát. A munka kezdetétől pedig összesen 150 nap lesz a tervezésre.