Hétfőn már tényleg forgalomba álltak az új földgázos buszok

Bár már péntekre ígérték a Volánbusz új, tízdarabos szegedi flottabővítésének forgalomba adását, ez csak hétfőre valósult meg. Információink szerint pénteken „technikai probléma” miatt nem kerülhetett erre sor.

Olvasónk írt üzenetet az üzemeltető állami cégnek, amelyre szombaton délelőtt kapott is választ. „Járműveink a közeljövőben (a technikai felkészítést követően) forgalomba állnak” – közölte a Volánbusz.

Végül hétfőn kettő kocsi már kiadásra került, ezek már közlekednek a városban, utasokat is szállítva.

A Volánbusz most 164 darab új, sűrített földgázzal üzemelő szóló (tehát nem csuklós) MAN Lion's City-t vásárolt, ebből 10 darab került Szegedre. A légkondicionált buszok mindegyike 106 utast szállíthat. Az utasok kényelmét Wi-Fi- és USB-csatlakozók szolgálják, a fedélzeten vizuális és hangbemondásos utastájékoztató berendezés, valamint kamerarendszer üzemel.

Frissítés (13:32): A Volánbusztól érdeklődtünk afelől, hogy mi volt az oka, amiért az előre bejelentettek szerint, vagyis pénteken nem álltak forgalomba a járművek, illetve mikor várható mindez ténylegesen. A társaság az okokat nem árulta el, csupán annyit válaszolt, hogy a szegedi helyi járműállományt tovább fiatalító és korszerűsítő CNG-buszokkal az előzetesen tervezett pénteki időpont helyett mától találkozhatnak utasaink”.

A csütörtöki átadóról alábbi cikkünkben részletesebben írtunk.

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

Elkezdtek forgalomba állni Szeged legújabb buszai, amiket délelőtt a városháza előtt mutattak be

Összesen 164 darab új, sűrített földgázzal üzemelő autóbusszal bővült a Volánbusz flottája, ebből 10 darab Szeged helyi közlekedésében korszerűsíti a járműállományt, melyeket csütörtök délelőtt hiánytalanul be is mutattak a Széchenyi téren.