Több mint százezer látogatót fogadott a Móra-múzeum tavaly, a cowboy-kiállítás volt a legnépszerűbb

Kiemelkedően sikeres évet zárt a szegedi Móra Ferenc Múzeum a lapunknak megküldött közlemény alapján. Mint írják ugyanis, 2022-ben több mint 100 ezren tekintették meg a múzeum főépületének és kiállítóhelyeinek tárlatait. Az év legnagyobb dobása a cowboy-indián kiállítás volt, mely meghaladta a 40 ezres látogatószámot. A legnépszerűbb időszak a nyári és őszi múzeumi éjszaka, valamint a decemberi, két ünnep közötti napok voltak.

A Fekete ház is sikerrel zárt, ahol az év első felében különleges képzőművészeti tárlatok, az év második felében pedig higiéniatörténeti kiállítás várta az érdeklődőket. A Vármúzeum szintén sokakat vonzott, ahol interaktív állandó kiállítás mutatta be Szeged múltjának legikonikusabb eseményeit és szereplőit.

Az év során látogatott volt a kilátó is a Móra Ferenc Múzeum tetején: a 2020 nyarán megnyitott tetőteraszról kilátás nyílik a Tiszára és a szegedi belvárosra, így nem csoda, hogy sokak kedvelt „szelfipontjává” vált. Hozzátették, a múzeum 2023-ban is érdekes, izgalmas kiállítási kínálattal szeretné várni a látogatókat, ezért folyamatosan zajlanak az újabb időszaki tárlatok szervezési és előkészítési munkálatai.