Érdről és Budaörsről jöttek a két nap múlva véget érő cowboy-kiállítás negyvenezredik látogatói

Két nappal a vége előtt, szerdán elérte a negyvenezredik látogatót a Móra-múzeum cowboy-indián kiállítása; a tárlatot június 25-én nyitották meg és december 30-ig láthatja a nagyközönség. A szerencsés látogatókat a hagyományokhoz híven ajándékcsomaggal köszöntötte Fogas Ottó múzeumigazgató, mely nem meglepő módon cowboy-indián tematikájú volt.

Hosszú évek hagyománya, hogy a múzeum két ünnep között is nyitva tart, így mindazok, akik eddig még nem tekintették meg a kiállítást, pénteken estig megnézhetik, akik pedig látták, még egyszer elbúcsúzhatnak tőle. Öröm, hogy most tudjuk köszönteni a kiállítás negyvenezredik látogatóit – mondta Fogas Ottó a megnyitón, melyről a Szeged.hu tudósított.

A múzeumigazgató szerint a látogatottsági adatokhoz az is hozzájárult, hogy az itt látható tárgyak nagy része a távoli Egyesült Államokból érkezett. A másik nagy vonzerő Fogas Ottó szerint a retró népszerűsége, ezért a korszakról készült filmeket is bemutatták a kiállításon.

A negyvenezredik látogatók sose jártak még Szegeden. Az érdi Gáspár István és a budaörsi Géresiné Kozma Ilona kedden érkezett a négynapos városlátogatásra: aznap este a színházban megnézték A padlás című musicalt, a szerda pedig a Móra Ferenc Múzeumé volt. Úgy tervezik, az év végéig maradnak Szegeden, de már a visszatérésüket is biztosra veszik.