Miskolcon félezren, Pécsen kétezren demonstráltak, akik a szegediekkel fogtak össze

Mint ismert, csütörtök délután nem csak Szegeden, de más vidéki városokban is egyszerre kezdődött a demonstráció az oktatásért, az eseményeket a pedagógus-szakszervezetek és civilek közösen szervezték. Szegeden a Szegedi Tanárok Együttműködési Platformja (STEP) szervezte a csütörtöki vonulást.

Pécsen a szervezők szerint az elmúlt hónapok legnagyobb tüntetése volt csütörtökön az oktatásért, közel 2000-en vettek részt a demonstráción. Ők három helyszínen gyülekeztek, aztán a Széchenyi térre vonultak. A tüntetést már a frissen alapított Pécsi Oktatási-Nevelési Társulás (PONT) szervezte írja a Telex. Mindez először városi összefogásnak indult, de aztán szegediekkel is felvették a kapcsolatot, végül ehhez csatlakozott tucatnyi vidéki város is.

Győrben a lap szerint pártpolitikamentes demonstráción álltak ki a tanárokért a tüntetők, a felszólalók szerint cselekedni kell, nem elég demonstrálni. Az esemény végén meggyújtották az összefogás lángját.

Miskolcon több százan voltak a tüntetésen. A Telex tudósítója úgy tudja, hogy a 200 előre bekészített fáklya elfogyott. Egy helybéli tanár szerint 4–500-an vettek részt az eseményen. Miskolcon szintén több helyen gyülekeztek a tüntetők, a fáklyákat pontban 17 órakor gyújtották meg, ezután átvonultak a Szent István térre. Az eseményen felolvasták a 9 pontos követelésüket a szegedi demonstrációhoz hasonlóan.

>>> Ez a cikk egy élő közvetítés része. Tovább a közvetítésre! <<<