Becsöngettek a Klauzál téren: holnap még több intézmény csatlakozik be a sztrájkba

Egy rendkívüli tanóra keretei között elszavalták a tüntetések már-már állandó elemét, József Attila Levegőt! című versét.

Erdélyi Eszter a színpadon állva pontokba szedve idézte fel az elmúlt évek oktatást ért változásait. Beszélt a sztrájkot ért törvényi módosításokról, mire a tömeg azt kezdte el skandálni, hogy „A sztrájk alapjog!” Megköszönték a helyi és az országos sajtónak, hogy országos szinten is láthatóak a vidéki tiltakozások. „Mi kell még?” – kérdezte Erdélyi, majd elmondta, hogy már 1022-en írták alá a közös szolidaritási nyilatkozatukat, 43 szegedi és Szeged környéki intézmény dolgozói.

Közérdekű adatigénylést nyújtottak be 50 kérdéssel a tankerületnek, melyben olyanokat kérdeztek, hogy például mért nem biztosít a tankerület az intézményeknek elegendő papírt a nyomtatáshoz, és hogy hova lett becsatornázva a bezárások alatt megspórolt rezsiköltség. Holnaptól még több intézmény csatlakozik be a sztrájkba. „Hogy elérjük a lehetségest, a lehetetlent kell akarni újra, meg újra, meg újra” – mondta Erdélyi, majd hozzátette, együtt sikerülni fog.

Fotó: Bálint András / Szegeder

Fotó: Bálint András / Szegeder

Fotó: Bálint András / Szegeder

Fotó: Bálint András / Szegeder

>>> Ez a cikk egy élő közvetítés része. Tovább a közvetítésre! <<<