Két hétig fogja hirdetni a Momentum az „igazságokat” a Kárász utcán

Mint ahogy arról már beszámoltunk kedden, a Momentum Mozgalom plakátjai kerültek ki a Kárász utca elejére, „igazságkiállítás” címen. A kiállítást szerdán nyitották meg, melyről előzetesen azt írták, hogy nem másról, mint a „Donáth Anna által kimondott igazságokról, valamint Orbán Viktor hazugságairól” szól.

A megnyitón kiderült, a Donáth Anna arcával fémjelzett kiállítás során két hétig fogják hirdetni azokat az „igazságokat”, melyeket a Momentum EP-képviselője már korábban, a választásokat követő publikációjában elmondott, miközben a „Fidesz pedig elhallgatta azokat”. A Kárász utcai nyitóeseményen Körmendi Zoltán, a szegedi Momentum elnöke és Halász Noémi, a helyi szervezet alelnöke arról beszéltek, hogy a pártnak az „egyik legfontosabb felelőssége és kötelessége, hogy az igazságról tájékoztassa az embereket”.

„Egy olyan kormány van ma hatalmon, amelyik 12 évnyi rossz kormányzással és hazudozással súlyos megélhetési válságba sodorta Magyarországot. Hazudtak éjjel és hazudtak nappal is. Donáth Anna, a Momentum európai parlamenti képviselője az elmúlt időszakban többször is felhívta a figyelmet ezeknek a hazugságoknak az igazi veszélyeire” – hívták fel a figyelmet a sajtóeseményen.

Fotó: Momentum

A plakátokat egyébként több városban is bemutatják az elkövetkezendő hetekben. Budapesten először a Széll Kálmán téren lesznek láthatók, utána pedig, a város más pontjain is feltűnnek majd. Hasonlóképpen több körben számos vidéki városban jár a kiállítás az elkövetkező hetekben, Szegeden kívül Debrecentől Győrig, Egertől Pécsig.