Az egyik legjobb szegedi gimnázium tanára: Ne feledjétek, nélkülünk nincs jövő

A szegedi SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola épp a napokban végzett egy oktatási intézményeket rangsoroló listán a középiskolai mezőnyben második helyen Csongrád-Csanád megyében.

A néhány évvel ezelőttig még Ságvári Endre nevét viselő iskola nevelőtestületének tagjai délben álltak ki az iskola épülete elé, a Tisza Lajos körútra, hogy kifejezzék tiltakozásukat az oktatás és a tanárok helyzete miatt.

„Teljes mértékben egyetértünk a követelésben megfogalmazottakkal” – mondták, majd felolvasták a már ismertetett, a többi iskolánál is elhangzott pontokat. Ezután hangzott el Arany János A walesi bárdok című versének utolsó pár versszaka.

„Képletesen Montgomeryben vagyunk, az elhíresült lakomán.”

A versmondást a padkán állva pár diák követte végig, az eseményen 39 tanár volt jelen.

„A sokszínűségben hiszünk, sokszínűek vagyunk” – hangzott el Hornok András magyar–olasz szakos tanár felszólalásában, aki hozzátette azt is, hogy a sokszínűség ellenére összeköti a pedagógusokat a hivatástudat, az élhető jövőbe vetett bizalom, mert nem a jövő generációinak a javait akarják, hanem a boldogulásukat szeretnék szolgálni. „És ne feledjétek, nélkülünk nincs jövő!” – zárta sorait.

Fotó: Szűcs Dániel / Szegeder

Fotó: Szűcs Dániel / Szegeder

>>> Ez a cikk egy élő közvetítés része. Tovább a közvetítésre! <<<