Joób kéri, hogy egy uszoda maradjon nyitva legalább

Joób Márton elmondta, hogy ha az előterjesztést ilyen formában megszavazzák, akkor bezár mindkét uszoda, a jégpálya és ez akár egy sportolói karrier végét is jelentheti. Tisztában van a válság tényével, de ha rossz döntés és még rosszabb között kellene választania, akkor a rosszat választja. Párbeszédre kérte fel a közgyűlést azzal kapcsolatban, hogy legalább az egyik uszoda maradjon nyitva.

A téli szünet után három olyan hét lesz Botka szerint, amikor zárva lesznek az uszodák. A jégpálya pedig most is be van zárva, tette hozzá, mert a beruházó egyesület felkért egy olyan kivitelezőt, aki 78 ponton hibázott a kivitelezésben.

Tápai Péter azzal folytatta a hozzászólók sorát, hogy az unió döntött úgy, hogy az agresszor Putyint szankciókkal büntetik, amivel saját magukat sodorták bajba. Tápai azt kifogásolta, hogy Botka már másodjára adta oda a szót úgy Mihálik Edvinnek, hogy megmondta neki mit mondjon, Botka viszont amikor, ez történt annyit mondott reakcióként a fideszes képviselők hozzászólására Miháliknak, hogy reméli, úgy adhatja oda Miháliknak a szót, hogy a képviselő bejelenti, kivonja csapatait Ukrajna területeiről, utalva ezzel arra, hogy a jobboldali ellenzék a baloldali pártokat okolja a háborúért.

Botka reagált Tápai hozzászólására azzal, hogy Orbán Viktor miniszterelnök megszavazta mind a nyolc szankciós csomagot és ezekből csak egyetlen egy érinti Magyarországot, ezáltal Szegedet, a kőszén felhasználásra irányuló szankció. „Szeged egyetlen intézménye sem használ kőszenet.”

A vitát lezárta, következnek a frakciófelszólalások.

>>> Ez a cikk egy élő közvetítés része. Tovább a közvetítésre! <<<