A tanártüntetésekről épp nem írt a megyei lap, de arról igen, hogy „Szegedre is juthatott a guruló dollárokból”

A delmagyar.hu címlapján jelenleg három cikk szerepel a pedagógusokkal kapcsolatosan: egyben egy gőgös Jakab Péter-fejjel ábrázolva arról írnak, hogy „politikai tőkét kovácsolna a baloldal a pedagógusok helyzetéből”, egy másik arról szól, hogy a tanárok „fenyegetik a tankerületeket, újabb demonstrációk várhatók”, majd egy harmadikban a kormány ígéreteit közvetítik a béremelésekről.

Igazuk is van, ki a fenét érdekelnek a tanárok? Ami viszont a címlap tetejére tudott jutni ezen az egyébként eseménytelen délelőttön, az a szegedi fideszes Tápai Péter kérdése:

„Jutott-e a szegedi baloldalnak a Márki-Zay-féle guruló dollárokból?”

Ez egy orbán viktoros és egy bajnai gordonos vezető hír közé ékelve várja a lap olvasóit. Tápai sajtótájékoztatót tartott, amelyen a fenti kérdést feszegette a szegedi városháza előtt állva.

A delmagyar.hu címlapja 12:31-kor

Szerinte az, hogy a baloldali kampány kapott külföldről is pénzt, azon túl, hogy a jóérzésű magyar emberben morális kérdéseket vet fel, az eljárás a pártok finanszírozását szabályozó törvény alapján egyértelműen jogellenes is.

Tápai kérdése egészen pontosan az volt, hogy Mihálik Edvin és Szabó Sándor is kapott-e a „guruló dollárokból”, és ezért fel is szólította őket, hogy nyilatkozzanak ez ügyben.

„A hazai baloldal választási kampányát az Egyesült Államokból és végső soron Soros György »jóvoltából« finanszírozták.”

– szögezte le.

>>> Ez a cikk egy élő közvetítés része. Tovább a közvetítésre! <<<