Halkó Pál fideszes képviselő nem talál gázszerelőt

Halkó Pál fideszes képviselő felszólalását friss adatokkal kezdte, melyek szerint az elmúlt időszakban nőtt a hazai termelés. Azt mondja, a Napfény Park tele, nem talál gázszerelőt, mert mindenkinek van munkája. „Ott van Mészáros Lőrinc!” – jegyezte meg valaki a baloldalról, majd Halkó folytatólagosan felsorolta a kormány, szerinte adócsökkentőnek nevezhető intézkedéseit. Felszólalása végén arra kérte a baloldalt, hogy fejezze be a propagandát.

Ménesi Imre MSZP-s képviselő is a kis- és középvállalkozók keserű helyzetére hívta fel a figyelmet.

Fenyvesi Rózsa DK-s képviselő szerint nem abból fogunk szavazatokat szerezni, ha a szemétben turkálunk, utalt ezzel arra a sajtótájékoztatóra, amikor elmondása szerint a fideszes képviselők a Cserepes soron a szemetet szedték.

Ezt követően Chovanecz Kata felkérdezte Fenyvesit: „Az az önök problémája, hogy szemetet szedtünk?” Elmondta, ötmillió forint helyet egymillió forintért vitették el onnan szemetet,

majd megkérte Botkát, hogy tanulja meg a nevét. Ezt követően a polgármester Katalinnak szólította a képviselőnőt.

Mihálik Edvin a költségvetés módosításáról elmondta, erre azért van szükség, mert az önkormányzatnak ki kell húznia valahogy. Hozzátette, Európában egyedül Magyarországon nem támogatják szociális alapon az energiafogyasztást. Felhozta a pedagógussztrájkokat, majd a fideszes képviselőknek szegezte a kérdést: „Maguk papolnak kultúráról?” Ez követően számokérte, hogy a kormány miért támogatja „Putyin háborúját”?

Haág Mihálikra reagálva elmondta, hogy a magyar kormány a magyar érdekeket támogatja, Miháliknak is ezt kellene, majd az uniós pénzekre hivatkozva elmondta, hogy ha azok megjönnek, a pedagógusok is megkapják majd a pénzüket.

Fotó: Bálint András / Szegeder

>>> Ez a cikk egy élő közvetítés része. Tovább a közvetítésre! <<<