Botka szerint Chonavecz Kata szerepel a közéletben, de politikusnak nem nevezné

Tóth Károly, a szegedi MSZP frakció tagja úgy fogalmazott, hogy „megdöbbenve” hallgatja a fideszes képviselőket, mert szerinte soha nem volt írásos bizonyítékuk arra, hogy az önkormányzat hibázott a szegedi kultúra vonatkozásában. Olyan filmfesztiválokat sorolt fel, amelyeket a kormány támogatott nagyobb, tízmilliós összegekkel, szerinte indokolatlanul.

A fideszes Chovanecz Kata reagált Tóth felszólalására, a 2022-es parlamenti választásokra emlékeztetett, „az eredmény úgy gondolom, magáért beszél”. A Cserepes sori piac felszámolásáról is beszélt, amit szerinte a társasházi törvény miatt nem lehetett volna elbontani. „Az IKV-t nem érdekli a törvény.” Chovanecz szívesen leülne Botka Lászlóval átbeszélni a társasházi törvényt.

A színházaknál a hatástanulmányt hiányolja a helyi Fidesz, ezt közvetíti Chonavecz felszólalásában. Szerinte azért történt az összevonás, mert a Szabadtéri nonprofit szervezetként üzemelt, ahonnan nem lehetett kivenni a pénzt.

Botka László – aki szerint bár Chonavecz Kata szerepel a közéletben, politikusnak nem nevezné őt – azt kérdezte, hogy miért akadályozza Chonavecz „Szeged szégyenének”, a Cserepes sori szegénynegyednek a megszüntetését?

Fotó: Bálint András / Szegeder

>>> Ez a cikk egy élő közvetítés része. Tovább a közvetítésre! <<<