Binszki József fele fizetésért lehet a harmadik alpolgármester, de teljes munkát ígér

A várospolitikai alpolgármester választásról Botka László úgy gondolja, hogy indokolt egy ekkora önkormányzatnál a három alpolgármester. A DK-s Binszki József társadalmi megbízatással kívánja ellátni majd feladatait, ami azt jelenti, hogy az alpolgármesteri tiszteletdíj fele illeti majd meg. Haág erre azzal reagált, hogy szerint jól működött eddig is a város Binszki nélkül. „Megéltük, hogy Haág Zalán elismerően szólt a város működéséről” – reagált erre a polgármester.

Ezután Korponyai Ernő mondta el, hogy Binszki annak a pártnak a képviselője, amelynek Gyurcsány Ferenc a vezetője, és Botka meg Gyurcsány régről ismerik egymást, hiszen együtt szavazták meg többek között, hogy zárják be a kistelepülési iskolákat és szegedi kórházi ágyakat. Szerinte emiatt választották meg a fideszes Bohár Zsoltot képviselőnek, és nem Botkát. Chonavecz Kata jogi végzettsége miatt a jogi megfeleléseket is várja majd Binszkitől, továbbá azt kérte, hogy a színház ügyében is járjon közben, aztán sok sikert kívánt. Mihálik Edvin elmondta, hogy ő és a Momentum támogatja Binszkit.

Haág Zalán aztán arra tért rá, hogy a DK által megemelt temetkezési díjakból akarják finanszírozni az új alpolgármester miatt felmerülő költségeket. Fodor Andor számára nem fér kétség Binszki alpolgármesteri képességeihez.

Ezek után utolsóként Binszki József szólalt fel és arról beszélt, nem szeretné, ha pártszimpátia alapján döntenének a képviselők, és szükség van a harmadik alpolgármesterre. „Akkor is ennyi alpolgármesterrel működött a város, amikor a fideszes Bartha László volt a polgármester.” Beszélt a tiszteletdíjról és a költségekről is. Kihangsúlyozta, hogy fél fizetésért nem fog fél munkát végezni. Binszki felszólalása után szavaznak a képviselők.

>>> Ez a cikk egy élő közvetítés része. Tovább a közvetítésre! <<<