Novák Katalin még egykori ságváris tanárát, Anci nénit is meglátogatta Szegeden

„Szegedi találkozás az egyik legkedvesebb tanárommal, Fekete Zoltánné Anci nénivel” – vezette fel az érzelgős, nosztalgiázós videóját Novák Katalin, aki egyben Szegeden járva a Gemma központ átadása és a Virág Cukrászdás szülinap után egyik volt ságváris tanárát is meglátogatta.

A videó Szegedről, szülővárosáról is mutat pár vágóképet, de aztán gyorsan Anci néni kertjébe toppanunk, a köztársasági elnök kissé félénken lép be oda. Aztán mint régi ismerősök, egymás nyakába borultak, majd Novák elérzékenyülve azt mondja: „Bocsánat, hogy ilyen bonyolult lettem”. Erre a tanárnő azzal felel, hogy örül, amiért eljutott idáig Novák Katalin.

Aztán vágóképeket mutatnak arról, ahogy megy a sztorizgatás. Ebből többek között kiderül az is, hogy Anci néni még az SZTE jelenlegi rektorát, rovó Lászlót is tanította, de Novák azt is feleleveníti, hogy az első emléke a tanárnőről, amikor Amerikából hazajőve, több hónapos kihagyás után felelésért jelentkezett nála, hogy bepótolja az elmaradt jegyeket, de a tanár csak annyit felelt: Lehet, hogy ahonnan te jössz, ott ez így működik, de itt én mondom meg, mi lesz!

A tanárnő aztán Novák felvetésére, miszerint magyarból és irodalomból szabad kezet kaptak a verselemzéseknél, nem volt megmondva, hogy mit gondoljanak, azt válaszolta, hogy ő tényleg őszintén kíváncsi volt arra, hogy az akkori fiatal nemzedék mit gondol egy-egy, alkalomadtán 100 éves versről. A teljes videó ide kattintva nézhető meg, vagy lent beágyazva: