Klimatizált, internettel is ellátott, privát fekvőbetegosztályt adott át az SZTE magáncége a szegedi klinikán

Tizenöt ágyas, klimatizált, televízióval és internettel ellátott fekvőbetegosztályt adtak át a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központban augusztus 30-án. Az egy- és kétágyas szobák a 21. század trendjeit követve teszik gördülékenyebbé a privát fekvőbeteg ellátást Szegeden. A megújult kórtermekben heteken belül fogadják a betegeket – írja az SZTE közleménye.

A közlemény szerint az UNI-MED Szeged Kft. 2007 óta a Szegedi Tudományegyetem tulajdona. A cég privát egészségügyi ellátást végez az SZTE SZAKK berkein belül. Célja, hogy a szegedi klinikákon meglévő infrastruktúra és a magasan képzett, elismert humánerőforrás segítségével csökkentse határon innen s túl az egészségügyi ellátásra várólistákon lévők számát. Az egészségügyi intézmény az SZTE SZAKK orvosaival és szakdolgozóival szerződött a feladatra.

Rovó László, az SZTE rektora arról beszélt a megnyitón, hogy nagy öröm az, ahogyan lassan rutinszerűen adnak át ebben az épületben valamit, ami eddig nem volt. Úgy gondolja, hogy ez annak a változásnak köszönhető, ami az elmúlt években jellemzett bennünket, ezek közé sorolta a modellváltást is. Mint mondta, ez lényegesen messzebbre mutat, mint egy egyszerű adminisztratív tevékenység, hiszen az egyetem alkalmazkodóképessége fontos dolog.

Ezt követően Fendler Judit, az SZTE kancellárja köszöntötte a résztvevőket. Beszédében kiemelte: az intézményben régóta foglalkoznak azzal, hogy miként tudják transzparens módon szétválasztani és optimálisan működtetni a térítéses és a térítésmentes egészségügyi ellátást úgy, hogy ebből a betegek a lehető legjobban jöjjenek ki.

Végül Vaszari Viktor, az UNI-MED Szeged Kft. ügyvezetője említette meg beszédében, hogy a klinikai központ világhírű és országosan is régóta elismert orvosai, szakorvosai hivatalos úton, másodállásban végzik a gyógyítást az UNI-MED Szeged Kft.-nél, ezzel együtt bővítik az oktatásban és a kutatásban felhasznált tudásukat is.

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

Az SZTE bevásárolta magát egy magánkórházba, melynek a volt szegedi fideszes polgármester az ügyvezetője

A tavaly októberben indult, több fővárosi és vidéki magánkórházat, és más egészségügyi ellátást is működtető Tritonlife csoport szegedi részlegéhez, a Tritonlife Partiscum Kft-hez új tulajdonos társult: másjuban a Szegedi Tudományegyetem Holding Kft. 50 százalékos részt szerzett meg a cégben.

Napközben olyan ápolók, gyógytornászok, beteghordók, adminisztratív munkatársak dolgoznak az általuk üzemeltetett osztályokon, akik csak náluk vannak szerződve. A műtétekre délután, fél négy után kerül sor, amikor az SZTE SZAKK orvosai befejezték a főállásban végzett, napi ügyeletet. A beavatkozások között akad olcsóbb és drágább is, ezért a piacot folyamatosan figyelik, hogy az árak versenyképesek tudjanak maradni.

Az ügyvezető igazgató a sajtótájékoztató végén bejelentette: a cég ezt követően Mediversal Kft. néven működik tovább.

Úgy gondoljuk, hogy a Mediversal név jobban kifejezi azt a teljeskörű, 360 fokos egészségügyi ellátást, amit a nagyon erős fekvő betegellátásunkra építve tervezünk felépíteni. Az eddigieknél nagyobb hangsúlyt kapott a logóban a legnagyobb versenyelőnyünk is: az SZTE széleskörű tudományos háttere. Erős szempont volt az is, hogy a Mediversal névvel könnyebben ki tudunk lépni a külföldi piacokra és egyértelműbb kommunikációt tesz lehetővé az online térben is – mondta Vaszari Viktor.

Fotó: Szűcs Dániel / Szegeder