Gyalogos övezetre figyelmeztető táblákat raknak ki a Móra parkhoz, miután egy bicajos fiú elgázolt egy kislányt a vízijátéknál

Mint azt még augusztus elején írtuk, a Móra Ferenc Múzeum előtt egy fiú a bringájával egyenesen átszáguldott a vízijátékokon, de útvonalát keresztezte a lány, így egymásba szaladtak. Az esetről videófelvétel is készült, amelyet a gyerek szülei posztoltak ki.

Az esetnek viszont nem csak a médiában volt nagyobb visszhangja. A Városüzemeltetési, Fejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság csütörtöki ülésén egy előterjeztési dokumentum tanúsága szerint a ritkított menetrend mellett azt is tárgyalták, hogy a Móra park 14 pontjára „gyalogos zóna" típusú forgalmi jelzőtáblákat rakjanak ki, ezzel egyértelműen jelölve, hogy mi a közlekedési szabály.

Ezt azzal indokolták, hogy a városi kerékpáros infrastruktúrafejlesztések miatt egyre többen közlekednek bicajjal Szegeden, amely magával vonzza azt, hogy megnövekedett a kerékpárral szabálytalanul közlekedők száma. A beterjesztés szerint ez megfigyelhető a központban található Móra park esetében ís. Így aztán ez utóbbi okok, valamint a baleset miatt a Móra park forgalmi rendjének felülvizsgálata vált szükségessé.

Arról viszont korábban írtunk, hogy a Móra parki szökőkútban eggyébként sem ajánlatos a fürdés, mivel vegyszereket adnak hozzá a problémamentes működés miatt, többek között kénsavat és algaölő szereket is.