Botka László: Jobb helyen van nálunk a Szegedi Vízmű, mint a Fidesz-kormánynál!

A Szegedi Vízművek helyzetével kapcsolatos cikkünk megjelenésével szinte egy időben Botka László polgármester is posztolta a városi lap cikkét a helyzetről. A posztban azonban hozzáfűzött egy eléggé sejtelmes mondatot: „Jobb helyen van nálunk, mint a Fidesz-kormánynál!” Ebből már kimondható, hogy valóban nem tervezik a cég átadását a kormányzatnak.

Mint posztjában a Szeged.hu cikkét felvezetve megjegyzi, „a Fidesz-kormány mindent el akar venni a helyi közösségektől, az önkormányzatoktól. Amiket eddig államosítottak (iskolák, kórházak, építésügy, stb.), mind rosszabbul működnek. A víz a legértékesebb kincsünk, ezért évente százmilliókat fordítottunk a közművek fejlesztésére. A Szegedi Vízmű nyereséges és jövőre is az lesz” – jelezte a polgármester.

Arról, hogy a Szegedi Vízmű Zrt. végül cáfolta azokat a sajtóértesüléseket, miszerint veszteségesek lennének és emiatt kérnék az állami átvételt önkormányzati kézből, itt írtunk:

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

A Szegedi Vízmű 400–450 milliós nyereséggel számol idén, az energiafelhasználásuk drasztikusan lecsökkent

Megírtuk még a múlt héten a SzegedMa értesülései alapján, hogy a napokban egyeztetésre hívták a Technológiai és Ipari Minisztériumba a hazai víziközmű-szolgáltatókat, így a Szegedi Vízmű Zrt.-t is. A megbeszélésen állítólag arról esett szó, hogy „az iparág várhatóan egyre nagyobb kihívásai és egyre komolyabb anyagi terhei miatt” az állam hajlandó átvállalni a helyi szolgáltatókat. Azonban a Szegedi Vízmű szerint az ő esetükben a veszteségesség nem áll fent, sőt, 400–450 milliós nyereséggel számolnak idén.