Csökkentett, szabadságolási létszámmal ugyan, de ismét fogad betegeket az SZTE Urológiai Klinika

Az SZTE Urológiai Klinika Facebook-oldalán jelentette be, hogy a kényszerű, 8 napos felvételi leállás után ismét teljes a szabadságos időszaknak megfelelően csökkentett létszámban rendelkezésre áll az urológiai és andrológiai betegek teljeskörű, illetve a három-vármegyés régió súlyos betegeinek harmadik progresszivitási szintű ellátására.

A Bajory Zoltán által jegyzett írásban a professzor köszönetét és háláját fejezte ki a szabadságok és betegségek miatt kiesett kollégák helyettesítésében önzetlenül, jelentős önkéntes plusz munkával részt vevő orvosoknak és ápolóknak. Ugyancsak megköszönte a régiónk valamennyi urológiai osztályának kollegiális segítségét.

Korábban mi is beszámoltunk arról, hogy július 21-én jelentették be a Nemzeti Népegészségügyi Központnak az ellátás szüneteltetését, személyi feltétel hiányára hivatkozva. Már akkor is augusztus 1-je volt a tervezett újraindulási dátum. Az NNK határozata alapján a szegedi klinikára utalt betegeknél egyébként a kevésbé súlyos eseteket Orosháza, Gyula és Baja vette át, a súlyosabbakat pedig Budapest, Debrecen, illetve Pécs.

Azonban nem csak Szegeden volt ideiglenes leállás: Kecskemét város megyei kórházának urológiai osztálya is bezárt július 1-től októberig. A régiós betegeket ekkor a kiskunhalasi kórház mellett éppen arra a szegedi osztályra irányították, ami szintén bezárt augusztus 1-ig.