A Szegeder lett a szegedi Reddit kedvenc lokális hírportálja

A dolog úgy indult, hogy a közösségi platform egyik szegedi alfórumán, az r/szeged nevű fórumon heves vita alakult ki arról, hogy épp melyik hírportált linkeljék egy adott hírhez (a posztok többsége érdekesebb helyi hírekről szól), hiszen vannak politikailag igen elfogultak is.

Ezért aztán az egyik moderátor elhatározta, hogy szavazást indít azzal a kérdéssel, hogy melyik a kedvenc lokális hírportálja a szegedi fórum regisztrált és aktív felhasználóinak. A nyilvánvalóan nem reprezentatív, de a fórum preferenciáit jól szemléltető felmérés három napig tartott, ez idő alatt a következő eredmény született a felkínált, lehetséges opciók közül:

Forrás: Reddit

Ebből tehát látszik, hogy a felhasználók szerint még a második helyezett Szeged365-höz képest is majdnem dupla annyi szavazatot kapott a Szegeder. A poszthoz mindössze négy komment érkezett, de ebből kettő épp azt indokolja meg, hogy miért hírportálunk a legjobb választás.

Az egyik szerint Szegeder FTW (for the win, tehát Szegedert a győztesnek), majd egy kérdéssel indít, hogy vajon mennyire vagyunk függetlenek. Ekkor leírja saját véleményét, miszerint számára az eredete alapján hiteles. Megjegyzi, hogy „egy fazon várostörténeti blogjaként indult és úgy kezdett el egyre több és több aktuális Szegedi hírt közölni, mígnem az író eljutott odáig, hogy fene belé, legyen rendes híroldal, nem valami nagy médiacég vagy szervezet alapította, és nem tűnik részrehajlónak, nagyrészt mentes az indokolatlan politikus sárdobálástól, hangulatkeltéstől”.

Az erre érkezett választ írója is minket érez a legfüggetlenebbnek helyben. Azonban azt is hozzátette, hogy „teljesen független újságírás nem lesz amíg emberek írnak, mert mindenkire valamilyen szinten kihatással van a saját véleménye és biztosra veszem, hogy az összes újságírónak van valamilyen pártszimpátiája, de ez igaz az olvasókra is”. Aztán visszautal egy korábbi felmérésünkre is, amelyben megkérdeztük olvasóinkat, hogy mi a véleményük az oldalról. „A kitöltők 3,2%-a szerint a Szegeder egy szélsőjobbos újság, ami inkább valószínűleg azt jelenti, hogy az olvasók voltak nagyon szélsőbalosok, akik arra szavaztak vagy hülyültek” – tette hozzá a válaszkomment írója.