Konzekvensebben kell tüntetni vagy fellépni egy 22 éves momentumos aktivista szerint

Egy 22 éves momentumos a következő, aki megafont ragadott. Családján keresztül mutatta be a helyzetét: anyukája 50 éves óvónő, alig 200 ezer forint felett visz haza. Minden egyes alkalommal, amikor felsorolta a fizetésüket, rákérdezett a tömegnél, hogy mindez így rendben van-e? A tömeg természetesen nemmel felelt.

Sokat kommentel Facebookon, amivel azt állítja, hogy változást ér el. A kint lévő tüntetőknek elmondta, hogy a képviselőkhöz, vagy bárkihez kell fordulni, hogy változást lehessen elérni. Konzekvensebben kell tüntetni vagy fellépni szerinte, mert akkor lesz hatása. De felsorolt más akciót is példaként, például vannak, akik szemetet szednek minden héten az ártérben, vagyis valamilyen ügyért tesznek és közösségbe szerveződnek.

Az egyik nagymamája fideszes volt, de elmondta neki a közéleti dolgokat, elmagyarázta más szemszögből, majd ezzel példálózva mondta, hogy így lehet kicsiben is változásokat elérni. Utrecht példáját hozta fel, miszerint Szeged inkább ahhoz hasonlítson a bringás infrastruktúrafejlesztéssel, minthogy Los Angeles lennénk, neki ez a szívügye.

Nem kell az emberektől megijedni, elmondta, hogy régen halkan beszélt, hadart, de ahogy felszólalt ügyekért és közéleti témákban, tehát merjünk közösséget szervezni, merjünk lépni. A hadarást és a halk beszédet arra jegyezte meg, hogy a felszólalása elején még bátortalanul szólt bele a megafonba, ezért a tömeg azt skandálta, hogy hangosabban, és hangosabban is beszélt.

Fotó: Bálint András / Szegeder

>>> Ez a cikk egy élő közvetítés része. Tovább a közvetítésre! <<<