Már szerda este 7-től mehetnek autósok a Belvárosi hídon, jóval hamarabb befejezték a munkákat a tervezettnél

A tervezettnél gyorsabban elkészült a dilatációs elemek cseréje, így már ma 19 óra után feloldják a korlátozásokat az autósok számára a Belvárosi hídon – írja a Rádió 88.

Mint azt mi is megírtuk, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. megrendelése alapján a Hídtechnika Kft. a Szeged Belvárosi híd mederhíd szakaszán június 25. és július 12. között cserélt volna dilatációt, valamint a járdaburkolatokat javította volna, azonban már jóval hamarabb, június 6-án befejeződtek a munkálatok.

Az érintett részt 13 éve javították utoljára, a fokozott igénybevétel miatt a gumiágyazat több helyen sérült, ezért kellett beavatkozni. A kivitelező javította a kapcsolódó aszfaltburkolatot, illetve a kerékpárút és a járda repedéseit, kátyúit.

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

Két hétre most olyan a Belvárosi híd, mint amilyennek lennie kéne mindig

A Szegeder fotósa, Bálint András ellátogatott ma délelőtt a hídhoz, hogy megnézzük, milyen is az, amikor a Belvárosi hídon szinte csak kerékpárosok és gyalogosok tudnak áthajtani. Sok a biciklis, gyalogos, rolleres, jó az idő, tiszta a levegő – mint amilyennek mindig kéne lennie.