Joób Márton tizenöt éve jár óvodába

A 10-es napirend az óvodákkal kapcsolatos, azok bezárásáról, illetve a légkondi-ügyről. Szabó Bálint kezdte a felszólalást, szerinte a mostani előterjesztés szerinte rosszabb, mint az előző közgyűlésre elkészített. Elmondta, nincs szükség drasztikus csoportleépítésre. Egyúttal újra hangsúlyozza, dolgozzanak ki helyi életpályamodellt, támogatási rendszert az óvodapedagógusoknak.

Chovanecz Kata arról beszél, hogy felajánlanak egy légkondit a Cső utcai óvoda számára, valamint Ruzsa Roland segítségével a Jerney utcaiba is, erre buzdítja a többi képviselőt is. Mint ismert, akkora volt a hőség az intézményekben, hogy a gyerekeket egy csoportba terelve, az épület alsó szintjein helyezték el, mert ott hűvösebb volt. Egy cég felajánlott a gyerekeknek légkondit, mivel az óvodafelújítások során ez nem került beépítésre.

Joób Márton is hozzászólt a kérdéshez, azzal kezdte, némileg félreérthetően: „Tizenöt éve járok óvodába.” Erre nevetés tört ki a terembe, aztán pontosította, hogy a gyerekeit viszi, és jellemzően egyszerre két gyereke is jár óvodába.

Mihálik Edvin is hozzászólt ehhez a témához. Elmondta, hogy az óvodafelújítások során a klímák beszerelése nem önkormányzati feladat, hanem állami lenne, ugyanis az EU-s pályázatok során nem is lehet beszerezni klímát. Chovanecz újra hozzászólt, szerinte a klímaváltozás itt kopogtat az ajtónkon. Szerinte nem arról kell beszélni, hogy miként nem lehet, hanem miként lehetne megoldani a klímahelyzetet. Említette, hogy még a szülők részéről is jött felajánlás.

Botka László szerint a fideszes képviselőknek kellene azt eléri, hogy a várost sújtó szolidaritási adót ne emeljék fel jövőre közel kétszeresére, mely a központi költségvetésbe megy majd.

>>> Ez a cikk egy élő közvetítés része. Tovább a közvetítésre! <<<