Joób Márton a parkolási rendeletről: Mindent meg fogok tenni, hogy ne így legyen

Még hétfőn számoltunk be arról a jövő hétfői közgyűlésre beterjeszteni kívánt új parkolási rendeletről, mellyel 2023. július 1-re létrehoznának újabb fizetős parkolóhelyeket, ez alkalomból a Kék zóna visszahozásával mind a nagykörúton túli részeken, mind Újszegeden.

Ez utóbbi ellen szólalt fel vélhetően Joób Márton szegedi képviselő is, aki ellen társaival egyetemben még februárban emeltek vádat, mert céghálót működtetve állítólag 271 millió forint vagyoni hátrányt okoztak az állami költségvetésnek. Joób 2014 óta önkormányzati képviselője Újszeged 19-es számú körzetének, így adott a dolog, hogy az Újszeged az én otthonom nevű Facebook-csoportban, ahol egy poszt az új parkolási rendeletről szól, odakommentelte alá: „Mindent meg fogok tenni, hogy ez ne így legyen. Várjuk ki a végét!”

A parkolási díjak egyébként egy korábbi rendelet értelmében már most péntektől emelkednek, erről itt írtunk. Ez nem újdonság, hiszen a koronavírus-veszélyhelyzet lejártával szinte nem volt olan önkormányzat, amely ne használta volna ki, hogy árakat emeljen, hiszen az infláció egyre jobban pörög fel. Ami újdonság, az a Kék zónás parkolás lesz, erről alábbi cikkünkben számoltunk be:

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

600 forint lesz egy óra a belvárosban, a nagykörúton kívül is fizetőssé tennék a parkolást

A legközelebbi, július 4-i városi közgyűlésre beterjesztett számos előterjesztés közül talán a legérdekesebb, melyet Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester jegyez: Szegeden megnőne a parkolási zónák mérete, valamint áremelés is kilátásban van, de egyúttal visszahoznák a kék zónát is, mellyel kedvezményesen válthatnánk jegyet a tömegközlekedési járművekre.