Kósa Lajos Újszentiván mellett Kiskundorozsmán is járt, ahol Ruzsa Rolanddal fotózkodott

Délelőtt írtuk, hogy Kósa Lajossal gyűjtött szerdán aláírásokat, és kopogtatott be a helyiekhez Újszentivánon Ulbert Mónika, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje. Kósa azonban nem csak itt járt, hanem a másik időközi választás helyszínére, Kiskundorozsmára is ellátogatott, ahol a kormánypárt jelöltjével, Ruzsa Rolanddal találkozott.

Szerte az országban időközi önkormányzati választások zajlanak, hiszen itt, Szegeden is egy önkormányzati képviselőt, Mihálffy Belát [Bélát] bízták meg a szegediek a képviseletükre a parlamentben. Ruzsa Roland, a Fidesz-KDNP képviselőjelöltje feltétlen bizalmat érdemel. Remélem, a kiskundorozsmaiak őt bízzák meg, hogy képviselje a helyieket a szegedi önkormányzatban” – írja bejegyzésében a Fidesz alelnöke.

Utalva ezzel arra, hogy Kiskundorozsmán azért tartanak időközi választásokat, mert Mihálffy Béla önkormányzati képviselőt országgyűlési képviselővé válaszották áprilisban. Nem Kósa volt az egyetlen magas rangú kormánypárti politikus, aki Ruzsa mellett kampányolt: Legutóbb Varga Judit igazságügyi miniszter járt a településrészen, hogy támogassa a helyi jelöltet, Ruzsa Rolandot. Varga előtte szintén járt Ulbert Mónikánál.

Fotó: Kósa Lajos / Facebook