Miután cikket írtunk a hangoskodó motorosokról, a rendőrség is beveti sajátjait

Még hétfőn késő este írtunk cikket arról, hogy a Felsővároson élő szegedi önkormányzati képviselőt, Szabó Bálintot sem hagyják nyugalomban pihenni a városban éjszakánként száguldozó motorosok és autósok.

A jelenség mind írásunk alatti kommentekben a Facebookon, mind máshol nagy felháborodást keltett. Meg is kerestük a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs osztályát, hogy a rendőrség hogyan és mit tesz azért, hogy ezen közlekedők ne zavarják a szegedieket, és ne jöjjenek létre balesetveszélyes szituációk.

Annyit elárultak válaszukban, hogy a rendőrség munkatársai is észlelték az eseményt, melynek során egy fővel szemben szabálysértési eljárást kezdeményeztek. Több részletet nem osztottak meg, egészen mostanáig. A Csongrád-Csanád megyei rendőrség Facebook-oldalán jelent meg egy bejegyzés, miszerint „kollégáink a szegediek közösségi médiában megosztott tapasztalatira reagálva

motorral járják Szeged forgalmasabb útjait

annak érdekében, hogy az éjszakai időszakban, motorokkal elkövetett szabályszegéseket is megelőzzék”. A rendőrség minden bizonnyal azért ugrott ennyire rá a témára, mert cikkünk alatt több száz hozzászólás született, és ezek javarészt olyan emberektől érkeztek, akik egyetértenek a probléma fontosságával, illetve sürgetik a helyi rendőri erőket, hogy végre tegyenek valamit.