Eljárást indított a rendőrség a hétfő esti motorosok ellen

Még hétfőn késő este írtunk cikket arról, hogy a Felsővároson élő szegedi önkormányzati képviselőt, Szabó Bálintot sem hagyják nyugalomban pihenni a városban éjszakánként száguldozó motorosok és autósok. Kerestük a rendőrséget, hogy történt-e valami az ügyben, és azt írták, egy személy ellen indítottak szabálysértési eljárást.

Facebook-oldalán azt írta éjfél után nem sokkal Szabó, hogy „az egész város által órák óta hallgatott három motorosnak sikerül ezekben az órákban MOTOGP-pályát varázsolnia Szeged összes körútján, sugárútján és a hidakon”. Szerinte 100–200 kilométer per órás sebességgel is mehetnek és „elviselhetetlen zaj”-t keltenek. Felvetette azt is, hogy ha nem egy bejelentett eseményről van szó, akkor „a szegedi rend őrei megint nincsenek a helyzet magaslatán”.

A cikket rengetegen olvasták, és a Facebook-posztja alatt született is több mint háromszáz hozzászólás a témával kapcsolatosan. A legtöbbetlájkolt komment úgy szól, „kabaré, hogy sehol egy rendőr. A 11 hónapos kislányom folyamatosan felriad, mert a meleg miatt nyitott ablaknál alszik. Több, mint 1 hete megy ez az egész. Pont mondtam is páromnak, ha a héten is ez lesz, akkor feljelentést teszek. Nem hiszem el, hogy nincs törvény a belső egesű motorok maximális hangkibocsájtására”. Volt, aki elismerte, hogy ő is ilyen volt még családalapítását megelőzően, és elnézést is kért a többi polgártól.

„Én belelátok, tudom, nekik mi miért jó, de az a többségnek nagyon nem az, lássuk be”

– írta. Az tehát biztos, hogy nagy felháborodást kelt a jelenség, és meg is kerestük a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs osztályát, hogy a rendőrség hogyan és mit tesz azért, hogy ezen közlekedők ne zavarják a szegedieket, és ne jöjjenek létre balesetveszélyes szituációk. Kikértük véleményüket Szabó őket illető kijelentéséről is.

Utóbbira nem reagáltak, annyit azonban elárultak, hogy a rendőrség munkatársai is észlelték az eseményt, melynek során egy fővel szemben szabálysértési eljárást kezdeményeztek. Több részletet nem osztottak meg.

Hozzátették még, hogy kollégáik minden esetben, a hatályos jogszabályoknak megfelelően járnak el szabálysértés vagy bűncselekmény észlelése esetén. Amennyiben azonban bárki szabálysértés, vagy bűncselekmény elkövetését észleli, kérik, tegyen bejelentést a rendőrségen.