SZTE: A kiszakadt vécéajtós, lepedős mosdó felújítás alatt van, a mozgáskorlátozottak két másikat használhatnak

Nemrég számoltunk be arról, hogy az SZTE klinikájának sürgősségi betegellátó osztályán kiszakadt hetekkel ezelőtt egy vécéajtó, melyet fehér lepedővel helyettesítettek. Ennek kapcsán küldött levelet szerkesztőségünknek az SZTE sajtóosztálya.

A levélben közölték, hogy a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Sürgősségi Betegellátó Önálló Osztály egyik akadálymentesített mósdójával kapcsolatban a sajtóban megjelent információ, mely szerint ajtó helyett a folyosóról egy lepedővel leválasztott mosdót kénytelenek használni a betegek, nem felel meg a valóságnak. Mint megjegyzik, a szóban forgó akadálymentesített mosdó jelenleg üzemen kívül van, mert felújítás alatt áll, új ajtó kerül beépítésre. Az illemhelyet a felújítás során természetesen senki sem használja. A szinten további két akadálymentesített vizesblokk is üzemel, melyet igénybe vehetnek a betegek.

Valóban úgy hangzott a vonatkozó cikkünkben, ahogy az egyébként átvett Magyar Hang írásában a lap olvasója fogalmazott, miszerint a mellékhelyiség látszólag nincs üzemen kívül, így a betegek továbbra is kénytelenek azt a mozgáskorlátozott mellékhelyiséget használni. Viszont mi is írtuk, hogy a portál helyszínen lévő tudósítójának is elmondta a személyzet: a mozgáskorlátozottak használhatnak másik mosdót is, az ajtó nélküli illemhelyet pedig a személyzet használja, tehát a betegek nem. Mint az végül az SZTE sajtóosztályának leveléből kiderült, nem ez a helyzet, a mosdó üzemen kívül van, azt állításuk szerint épp felújítják, új ajtó kerül a kiszakadt helyére.

A szóban forgó helyszín egyébként így nézett ki:

Forrás: Magyar Hang