Hetekkel ezelőtt szakadt ki a vécéajtó a szegedi sürgősségin, fehér lepedővel helyettesítették

Megalázó körülmények között, kis túlzással a nyílt folyosón kénytelenek folyóügyeiket intézni azok a mozgásukban korlátozottak, akik a szegedi sürgősségi betegellátó osztályon várnak ellátásra. A mosdónak, ahol a vécé is található, ugyanis nincs ajtaja, azt egy fehér kórházi lepedővel sikerült pótolni – írta a Magyar Hangnak a lap egyik olvasója, majd egy június 5-én készült képet is mellékelt.

A portál szerint az ajtó nélküli mosdó ennek ellenére nincs kivonva a forgalomból. A dolog pikantériája, hogy a Semmelweis utca 6. szám alatti új klinikában lévő SBO a magasföldszinten van, az aulából nyílik, a mosdó pedig közvetlenül az üvegajtó-bejárat mellett található, az aulából pedig jó a belátás az illemhelyre.

A Magyar Hang kiment a helyszínre is, ahol az SBO fogadópultjánál ülő ápolók arról számoltak be, hogy az ajtó hetekkel korábban egyszerűen kiszakadt a helyéről, egyik kollégájukra kis híján rádőlt. Ugyanakkor elmondták, a mozgáskorlátozottak használhatnak másik mosdót is, az ajtó nélküli illemhelyet pedig a személyzet használja. A lap kereste az SZTE sajtóosztályát is, de válasz nem érkezett. Íme a képek:

Forrás: Magyar Hang

Forrás: Magyar Hang