A rendőrség hivatalosan is nyomoz a rasszista indokból megvert japán egyetemista ügyében

A Telexet arról értesítette a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság, hogy az ügyben közösség tagja elleni erőszak bűntette miatt indult eljárás.

Mint ismeretes, egy Facebook-bejegyzésben a Szegeden tanuló japán diák, Koki Tsubakihara kér segítséget azért, mert rasszista támadás érte a Belvárosi hídon, és szeretné utólag megtalálni az elkövetőket.

A Belvárosi hídon sétált az éjjel, amikor egy négyfős, magyarokból álló csoport jött felé, majd azt mondogatták, hogy kínaiak járkálnak errefelé. Ezután rasszista szavak hangoztak el, amikor elment mellettük. Épp meg akart állni, amikor három – mint utólag kiderült –, idén érettségiző diák többször tarkón, szemen és fejbe vágta.

Volt egy lány is a három fiún felül, aki bocsánatot kért tőle, majd végül ő mondta el neki, hogy az egyébként nagyon részeg támadók épp érettségiző diákok. Még akkor is megütötték az egyetemistát, miközben épp bocsánatot kért tőle a lány, ezután azonban „elmenekült”.

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

Egy japán egyetemistát kínaiztak le, majd ütlegeltek a Belvárosi hídon, most segítséget kér a támadók megtalálásában

Egy különös segélykérő poszt jelent meg a Szegeden láttam csoportban a hétvégén. A bejegyzésben egy Szegeden tanuló japán diák, Koki Tsubakihara kér segítséget azért, mert rasszista támadás érte a Belvárosi hídon, és szeretné utólag megtalálni az elkövetőket.