Mindössze egyetlen riasztást kaptak a katasztrófavédők szerdán a vihar miatt, Szegeden az este már inkább csak látványos volt

Arról mi is beszámoltunk, hogy igen félelmetes felhőzettel jött egy szupercella Szegedre. Ez hozott is jeget, nem is keveset, bár annak mérete szinte utcáról utcára is változott; valahol akár 5 centiméteres átmérőről is beszámoltak, de van, ahol legfeljebb meggyméretű potyogott az égből. Ezekről a Szegeden láttam nevű Facebook-csoportba is sokan töltöttek fel képeket. Nem messze innen, Ruzsán már azért elérték a 67 centis átmérőt.

Azt mi is megírtuk olvasói beszámoló alapján, hogy Dorozsma felől Rókus, a Belváros, a Kálvária környéke, az Észak Városrész mogyoró nagyságú jeget kapott, emiatt sok autó jégkáros lett. Az Attila utcán szirénázó mentőket is lehetett hallani. Ebből arra lehetett következtetni, hogy a megyei katasztrófavédelemnek is lesz dolga az este.

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

Lecsapott a jégeső Szegedre is: a várost meglátogatták a földönkívüliek egy felhő formájában

Szegeden egyelőre nem hallani durva viharkárról, viszont a vihar ide is lecsapott, amely az időkép.hu élő közvetítésében is látszik. Az először Szatymazon fotózott UFO-felhő aztán elérte városunkat is, amelyből bőszen potyogtak a szerencsére nem olyan nagy méretű jegek.

Azonban nem így lett. A Szeged365 számára ugyanis elárulták, hogy nagyon készültek a szerdai napra: egész délután elemezgették a helyzetet a szegedi központjukban, az ügyelet is nagyon készült. Szinte biztosak voltak benne, hogy pincéket fog elárasztani a víz, ágakat fog leszakítani a vihar, ehhez képest

a szerda esti viharban Szegeden nulla riasztást kaptak.

Az egyetlen eset Földeákon történt, ahol villám csapott egy ház melletti fűzfába, ezzel nagyjából három négyzetméteren dobva le a cserepeket. Viszont este a második hullám már inkább csak látványos volt, mint veszélyes, az alábbi fotók a Szegeden láttam nevű Facebook-csoportban születtek:

Fotó: Tóth Gábor Gyula / Szegeden láttam

Fotó: Rittler Tamás / Szegeden láttam

Fotó: Rittler Tamás / Szegeden láttam

Fotó: Rittler Tamás / Szegeden láttam