Lecsapott a jégeső Szegedre is: a várost meglátogatták a földönkívüliek egy felhő formájában

Az időkép webkamerája:

Fotó: Krisztin Roland / idokep.hu

Olvasónk képei Klárafalváról:

Fotó: szlami07 / idokep.hu

Országszerte mintegy száz alkalommal riasztották a tűzoltókat szerdán a heves szél és a jégeső okozta károk miatt tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az MTI-t.

Mukics Dániel közölte, a legsúlyosabb károkat Somogy megyében okozta a vihar: a heves jégeső 80 épület tetőszerkezetét rongálta meg Kaposváron, Kaposmérőn, Kaposkeresztúron és Jákón. További tíz riasztást kaptak a tűzoltók Baranya megyében, a többi káresemény pedig más nyugat-magyarországi megyékben történt tette hozzá. Főleg Somogy megyében fákat döntött ki, gallyakat sodort az úttestre a viharos szél mondta Mukics Dániel.

A katasztrófavédelem összegzése szerint Somogy megyében a legtöbb bejelentés Kaposvárról érkezett, de Segesdre, Mikére is várják a szakembereket. Kaposváron az Iszák utcában leszakadt egy lakóépület teteje. Segesd és Böhönye között fák dőltek a 68-as főútra, mint ahogy fákat döntött ki a szél Mike és Kadarkút között is.

Baranyában kidőlt fák eltávolításához és a házakba befolyt esővíz szivattyúzásához kérnek segítséget a bejelentők. Komlón a mentőállomás épületére dőlt egy fa, egy másik fa pedig elektromos vezetéket szakított le. Mecseknádasdon és Zengővárkonyban fa dőlt az úttestre, akadályozva a 6-os főút forgalmát. Baranyajenőn szétverte a vihar egy ház tetejét, az esővíz befolyik az épületbe.

A vihar Szegedre is lecsapott, amely az időkép.hu élő közvetítésében is látszik. Az először Szatymazon fotózott UFO-felhő aztán elérte városunkat is, amelyből bőszen potyogtak a szerencsére nem olyan nagy méretű jegek, legalábbis a szerző környékén, ez városrészenként eltérhet. Máshonnan ennél komolyabb méretről (akár 5 centis is) is kaptunk infókat olvasóinktól, valamint a Szegeden láttam nevű Facebook-csoportba is sokan töltenek fel képeket. Nem messze innen, Ruzsán már azért elérték a 67 centis átmérőt.

Fotó: Vass Károly / idokep.hu

Frissítés: Közben kommentek és üzenetek formájában kapjuk a híreket, egyik olvasónk szerint Dorozsma felől Rókus, a Belváros, a Kálvária környéke, az Észak Városrész mogyoró nagyságú jeget kapott, emiatt sok autó jégkáros lett. Az Attila utcán szirénázó mentőket is lehetett hallani, sérült jàrókelőkhöz is mennek állítólag a jégverés miatt.

Deszkről így nézett ki az idegenek űrhajója, avagy a szegedi szupercella: