A Mindenki Szegedért Mozgalom jelöltje, Szabó Ákos is összegyűjtötte az aláírásokat Dorozsmán: négyen indulnak a nyári időközin

Ismét bejelentkezett Facebookon Szabó Bálint, hogy elmondja: dorozsmai jelöltjük leadja az ajánlóíveket, így az MKKP, a Fidesz-KDNP, az Összefogás Szegedért mellett a Mindenki Szegedért Mozgalom is indít jelöltet a június 26-i dorozsmai időközi választásra.

Mint posztjában írja, a választás kampányának első szakasza ma lezárult; a jelölteknek 16 óráig kellett leadniuk az összegyűjtött ajánlásokat.
Szabó Ákos pártoktól független képviselőjelölt saját maga járta végig a körzetet, hogy személyesen kérje a városrész lakóinak támogatását. A fogadtatás minden várakozást felülmúlt a videóban elhangzottak szerint.

Azért kell időközi választásokat tartani, mert eddig Mihálffy Béla volt Kiskundorozsmán az önkormányzati képviselő, azonban B. Nagy László helyett őt indította a Fidesz-KDNP egyéni országgyűlési képviselőként, amit meg is nyert. Ezzel városi képviselősége Szeged 1-es önkormányzati választókerületében összeférhetetlen lett, erről korábban itt írtunk. A többi jelöltről pedig itt:

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

Nyolc nappal a fideszes jelölt után Komjáti Zoltán is leadta a jelöltállításhoz szükséges aláírásokat Kiskundorozsmán

A törvény szerint jelölt az lehet, aki az itt élő választókorú lakosság legalább egy százalékának támogató aláírását összegyűjti, mindez Kiskundorozsmán 74 aláírást jelent.