Sem Rovó László, sem Fendler Judit nem volt jelen az egyetem oktatójának, Szajbély Mihálynak a díjátadóján

A Veritas Virtus Libertas nevű egyetemi polgári csoport Facebook-oldalán megjelent posztban hívta fel a figyelmet egy érdekes momentumra, amely a pénteki, Szeged napi díszközgyűlésen történt.

Ezen az ünnepségen adják át ugyanis minden évben a Szeged díszpolgára címet, valamint a Pro Urbe-díjakat és a Szegedért Emlékérmeket is. Idén, mint az ismert, három olyan személy is kapott elismerést, akik a Szegedi Tudományegyetemhez köthetők, akár a munkatársai is az intézménynek:

  • Szeged díszpolgári címét Szajbély Mihály, SZTE-BTK oktatója, egykori dékánja, tanszékvezetője;
  • Pro Urbe díját Duda Ernő, az SZTE professzor emeritusa;
  • Pro Urbe díját Boldogkői Zsolt, az SZTE Orvosi Biológiai Intézet tanszékvezetője

vette át. Majd itt jön a lényeg, ugyanis a VVL szerint az eseményen a meghívás ellenére nem jelent meg sem Fendler Judit, az SZTE kancellárja, sem Rovó László, az SZTE rektora, de még csak Szabó Gábor, az SZTE kuratóriumi elnöke sem. A díszközgyűlésről bévebben itt számoltunk be:

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

Botka László: A császár emberei jogok korlátozásával, törvénytelenül kivetett adókkal, hivatali akadékoskodással bosszantották a szegedieket

Délután kezdődött Szeged város díszközgyűlése a Széchenyi téren, a városháza előtt. Itt adják át Szeged díszpolgári címét Szajbély Mihálynak, az SZTE Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék alapítójának, valamint a Pro Urbe-díjakat és a Szegedért Emlékérmeket is. Botka László beszéde nyitotta meg a délután négytől zajló eseményt.