A Bengáli egyelőre jön a hétvégén, de a nosztalgiatroli megsérült, ezért nem közlekedik tovább

Sajnos a nosztalgia trolibuszunkat sérülés érte, aminek javítása hosszabb időt vesz igénybe, ezért a továbbiakban nem tud közlekedniírja az SZKT a frissített közleményében.

Mint azt már megírtuk a múlt héten, május 21-én és 22-én az FVV 813-as pályaszámú csuklós villamossal, azaz a Bengálival a Vértónál lévő, Európa liget nevű végállomásról eljuthatunk Tarjánba az Anna-kúton át, ahol a járat ráfordul a 3-as vonalra. Tarjántól megy ki a Vadasparkig, majd visszafele egészen az Indóház térig lehet vele utazni ismét az Anna-kúton keresztül, majd az Európa ligetig tart az útja, tehát szinte a teljes hálózatot bejárja. A villamosok „K” jelzéssel városnéző körjáratként közlekednek.

Azonban a Szeged Napja Ünnepségsorozat teljes időtartama alatt, azaz május 13-tól 22-ig járna az 505-ös pályaszámú Ikarus 280T nosztalgia trolibusz, de mint azt ma megtudhattuk: megsérült a jármű, így nem közlekedik többet a 10-es jelzésű vonalon a tarjáni Víztorony tértől a Klinikákig.

A Bengálik menetrendjéről és egyéb tudnivalókról, részletekről ide kattintva lehet tájékozódni, továbbá ajánljuk korábbi cikkünket is:

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

A Bengálit is kihozza az SZKT a következő hétvégén, az ünnepség miatt trolikat terelnek és parkolókat zárnak le

Mint ismert, két év kényszerű szünet után pénteken kezdődik a borfesztivál, amellyel berobban a Szeged Napja Ünnepségsorozat is. A Széchenyi téren megszűnő parkolóktól kezdve az SZKT elterelt és buszokkal pótolt trolivonalain át tartó korlátozásokat azonban feledteti a két év után megrendezett ünnepség, valamint a város közlekedési társaságának ez alkalomból közlekedő nosztalgiajáratai is.