Szabó Ákost indítja a Szabó Bálint-féle Mindenki Szegedért Mozgalom a kiskundorozsmai időközin

Szabó Bálint mutatta be a Mindenki Szegedért Mozgalom jelöltjét a szervezet Facebook-oldalán. Szabó Ákos független képviselőjelöltet támogatják ugyanis a kiskundorozsmai időközi választásokon a kormánypárti jelölt, Ruzsa Roland, valamint az Összefogás Szegedért jelöltje, Komjáti Zoltán ellenében.

Mint ismeretes, Mihálffy Béla volt Kiskundorozsmán az önkormányzati képviselő, azonban B. Nagy László helyett őt indította a Fidesz-KDNP egyéni országgyűlési képviselőként. Mihálffy Béla meg is nyerte a választásokat a homokhátságinak is nevezett körzetben. Ezzel városi képviselősége Szeged 1-es önkormányzati választókerületében összeférhetetlen lett, így le kellett mondania az országgyűlési képviselősége javára. Ezért aztán Kiskundorozsmán is újra ki kell írni helyi időközi választást, erről korábban írtunk.

Először a kormánypárt mutatta be jelöltjét a június 26-án esedékes időközi választásra Mihálffy Béla utódaként, Ruzsa Rolandot, aki az ex-dorozsmai képviselő szerint több mint 10 éve itt él családjával. Azóta már meg is kezdődött a kampány. Ruzsa április 22-ei a bemutatkozásán elmondta, szívvel-lélekkel szeretné tovább építeni Kiskundorozsmát. Megválasztása esetén maximálisan elérhető lesz a választók számára, valamint a megkezdett infrastrukturális fejlesztéseket pedig folytatja.

Ezután Botka László jelentette be a dorozsmai kőbáránynál, hogy Komjáti Zoltánt indítja az Összefogás Szegedért Egyesület a dorozsmai időközi választásokra. Arról is beszélt, a jelölt hosszú évek óta tagja a kiskundorozsmai közéletnek. Nemcsak ő ismeri a dorozsmaiakat, a dorozsmaiak is ismerik őt. Bízom abban, hogy Szeged és Kiskundorozsma nagyon szorosan együtt tud dolgozni a következő időszakban. Ezt jelentősen megkönnyíti, ha egy olyan képviselője van a városrésznek, akinek az elképzelései egybeesnek a városvezetés fejlesztési programjával” – fejtette ki Szeged polgármestere.

Hétfőn viszont Szabó Bálint is jelentkezett egy élő videóval a szegedi önkormányzat választási irodája előtt. A bejelentkezésben elmondta, hogy Mindenki Szegedért Mozgalom Szabó Ákos független képviselőjelöltet támogatja a kiskundorozsmai időközi választásokon, június 26-án. A szintén Szabó vezetéknevű jelölt elmondta, hogy a helyiekért fog dolgozni. A lakosok megkeresései, panaszai alapján majd összeállítja a programját, melyet a megválasztása esetén megvalósítana. Mint mondta, még ismeretlennek számít a közéletben, de azon lesz, hogy minél többen megismerjék őt.