Éjfélig tart nyitva ezentúl a TIK, vasárnap is lehet menni

A vizsgaidőszak alatt meghosszabbítják a Tanulmányi és Információs Központban található Klebelsberg Könyvtár nyitvatartását – tudta meg a Szegeder egy hallgatóknak kiküldött tájékoztatóból.

A Szegedi Tudományegyetem Ady téri épületében hétköznapokon 22 órakor, szombaton pedig 20 órakor kapcsolják le a lámpákat, vasárnap nincsenek nyitva. Az új nyitvatartás május 15. és június 26. között lesz, és azt nem tudjuk, a következő tanévtől bevezetik-e rendesen.

Most, a kezdődő vizsgaidőszakra való tekintettel hosszabb nyitvatartással várják a hallgatókat, amely keretein belül hétfőtől péntekig reggel 8-tól éjfélig, szombaton változatlanul délelőtt 9-től 20 óráig lesznek nyitva, illetve vasárnapra is kinyitnak, 10 és 18 óra között. Az erről szóló tájékoztató e-mailt pénteken küldték ki a hallgatóknak.

A Szegeder még hétfőn írt arról, hogy érdemes lenne meghosszabbítani a könyvtár nyitvatartását, és akár 0–24-es üzemidő szerint üzemeltetni az épületet a hallgatók tanulmányait megkönnyebítendő. Információink szerint május 2-án megjelent cikkünk és a 6-án érkezett bejelentés között nincs közvetlen kapcsolat, a bővítést ugyanis korábban is tervezték már az intézménynél.

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

A legégetőbb egyetemi kérdés Szegeden: miért nincs tovább nyitva a TIK?

Miért nincs nyitva hétköznaponként 22 óra után, szombatonként pedig 20 óránál tovább az egyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központja (TIK), és miért vannak zárva az ajtók vasárnaponként? Ilyen kérdések járnak az egyetemi könyvtár falai között, és most ezekre próbálunk választ találni.