Így változott Szeged tíz év alatt a Google utcanézete szerint

Még márciusban írtuk, hogy a Google Utcakép autói idén tavasszal újra visszatérnek a magyar utakra. Már láthatóak is egyébként a március 11-én elindult fotózás eredményei. Ezen felbuzdulva egy YouTube-felhasználó montázsvideót készített Szegedről, hogy bemutassa a 2011-es felvételek mellett a legfrissebbeken, hogy miként alakult át városunk az évek során.

Elég sűrűn járták az ország nagyobb városait a Google autói az elmúlt években. Szegeden tavaly többször is voltak: októberi, vagy novemberi képek is elérhetőek városunkban, de előtte március környékén, június és augusztus között is jártak erre. Ráadásul a képek feltöltési ideje is lecsökkent, amelyek már akár 1–2 hónapra rá is megjelennek, korábban fél év is lehetett akár az átfutási idő.

Ez onnan is látszik, hogy már sok helyen egy ideje elérhetőek 2022 márciusában készült utcaképek is, miközben csak március 11-én kezdtek fotózni.

Ezeken már a Pick Aréna vagy a Tiszavirág Sportuszoda és környéke is megtekinthető, de számos hely, például a Cédrus Liget képe is frissült az idei állapotra. Természetesen lehet még böngészni, például a jogi kar kupolája és új homlokzata is látható, vagy akár a hivatalosan még át sem adott Oskola utcát is bejárhatjuk, a Móra parkkal egyetemben. Látszik a nemrég megkezdett, lézerközpontot kiszolgáló út is, illetve a Vinkler László út folytatása Béketelepen. Az egykori sóház szinte készen van a márciusi képeken, mint ahogy az Indóház téri beruházások is. A Vértónál úgyszintén előfordulnak idén márciusban lőtt felvételek, de már az Auchannál lévő, immár 8 állású Tesla Superchargerek is látszanak.

Volt egy viszonylagos kihagyás az első utcaképek után, melyek jellemzően 2011 és 2012 környékén készültek. Ezek után a legközelebbi dátum 2019, majd ezen túlmenően már szinte minden évből vannak felvételek. Egy állítása szerint Szegeden még sosem járt YouTube-felhasználó gondolt egyet, és összeszedte a főbb projekteket és változásokat a városban a Google Térkép utcanézeti képei alapján. Az erről készült videó jól bemutatja, hogyan is változott városunk mintegy tíz év alatt:

Frissítés: Az illető egy szegedi sétálós videót is feltöltött, ezt is érdemes megtekinteni, mint a város jelenlegi, tavaszi állapota a fent is említett helyszínek egy részén: